logo-top-1

Onze BTA®-methode

Meer informatie
logo-top-2

Trainings-aanbod

Bekijk ons aanbod
logo-top-3

Kinesiologie mens & hond

Meer informatie

Hondencentrum WRAF - wederzijds respect als fundament

Welkom bij Hondencentrum WRAF (Wederzijds Respect Als Fundament). WRAF staat bekend om de Bend-to-Assent methode(BTA®). Deze methode is ontwikkeld in 1995 door Mandy van Gelder.

Hondencentrum WRAF geeft cursussen in natuurlijk leiderschap door middel van de Bend-to-Assent® methode. Deze manier van trainen is gebaseerd op de leefwijze en communicatie van wolven. Deze kennis wordt als basis genomen om de leefsituatie als roedel op een natuurlijke wijze te laten functioneren. Het natuurlijke eigen initiatief van de hond wordt hierbij omgebogen naar gewenst gedrag. Voor honden is de Bend-to-Assent® methode zeer herkenbaar. De BTA® methode is niet alleen geschikt om ongewenst gedrag te verhelpen, maar ook deze te voorkomen. Voor u is het een leuke en interessante leermethode om op een natuurlijke wijze uw band en communicatie met uw hond (beter) te ontwikkelen.

 
Logo hondencentrum WRAF
Bend to Assent logo

Bend-to-Assent® methode video

Over WRAF & Mandy van Gelder

Mandy van Gelder, hondengedragstherapeute sinds 1995 en eigenaar van Hondencentrum WRAF, ontwikkelde de bijzondere methode Bend-to-Assent®. Mandy heeft zelf 6 honden een Mechelse herder, een Rhodesian Ridgeback, een kruising Weimaraner, 2 Akita kruisingen en een Chihuahua. Zij trainde jaren met agressieve honden en vond het een uitdaging om deze honden zo positief mogelijk te trainen. Behalve hondengedragstherapeute is zij ook kinesiologe, auteur, bach bloesem therapeute en is zij jarenlang werkzaam geweest als paraveterinair dierenartsassistente.

Mandy vertelt: “De uitdaging lag voor mij bij het eigen initiatief van de hond, want wat als het mij lukte om de hond zover te krijgen dat hij uit eigen beweging het gewenste gedrag zou laten zien? Dat zou fantastisch zijn! En dat is gelukt. De BTA®-methode is een natuurlijke, positieve en hondvriendelijke leermethode, puur gebaseerd op de natuurlijke manier van leven en het communiceren van wolven. Een hond zal bij het zien van een prikkel (kat, hond, fietser, jogger enz.) zichzelf melden bij de eigenaar en toestemming vragen om erheen te mogen. Het is een fantastische wijze om de band met je hond verder uit te bouwen tot een bijzondere samenwerking.”

Onze nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van nieuwe cursussen, evenmenten en andere leuke zaken!