Honden die reageren op prikkels van andere honden, katten, fietsers, auto’s etc.

Honden die snel geprikkeld raken en snel afgeleid zijn trekken vaak aan de lijn, blaffen, jagen, kunnen zo getriggerd raken dat ze uitvallen, niet meer luisteren enz. Dit veroorzaakt zowel bij de hond als bij de eigenaar stress en de wandelingen worden hierdoor steeds minder ontspannen. Men gaat steeds meer opzien tegen het uitlaten van de geprikkelde hond en dat is voor beide partijen jammer want we hebben de hond immers genomen om lekker ontspannen te kunnen wandelen.

Veiligheid voor uzelf en uw hond

De veiligheid van uw hond is ook een punt van aandacht. Want wanneer uw hond overal op reageert of achterna rent kan dat ongelukken veroorzaken zowel voor uw hond als voor de omgeving. Toch zijn honden die snel geprikkeld raken en snel afgeleid zijn goed te trainen namelijk met de BTA® methode.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

BTA® methode

Met de BTA® methode leert uw hond dat wanneer hij wordt geprikkeld door iets (bijv. een hond, fietser, jogger, kat) dat hij eerst uit zichzelf bij u komt om toestemming te vragen of hij erheen mag. Uw hond krijgt een taak en komt uit zichzelf vertellen (dus zonder hem te roepen of af te leiden) wanneer hij door iets  geprikkeld wordt. Hij vraagt vervolgens toestemming om naar de prikkel toe te mogen en u geeft dan ‘vrij’ (toestemming) of ‘vrij over’ (geen toestemming). Met deze methode leert uw hond
niet meer te reageren op de prikkels, wat wel van hem verwacht wordt en wordt weer relaxt. De wandelingen worden voor u en uw hond weer ontspannen en is weer genieten.

Aanleren BTA® Methode
Quinto leert de BTA® Methode
Over de BTA® Methode
Ontdek de BTA® Methode
 

BTA® methode uitermate geschikt voor de geprikkelde hond

Met de BTA® methode kunt u kiezen tussen de BTA® workshop privé, de BTA® workshop voor de reactieve hond en de hondenvakanties. Alle 3 zijn gericht op de BTA® methode en leert uw hond niet meer te reageren op prikkels, maar deze te melden en toestemming te vragen of hij erheen mag. De boekjes ‘Roedeltaal, opvoeden op natuurlijke wijze’ en BTA® methode instructieboekje zitten bij de workshops bij de prijs inbegrepen.

 

Ja, ik wil informatie ontvangen

Wil je vrijblijvend meer informatie hoe ik mijn geprikkelde hond kan helpen. Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen:

    Methodes en boeken die wij adviseren zodat u aan de slag kunt