Kind-Hond combinatie

De combinatie van kind en hond is altijd spannend. Of uw kind nu al wat ouder is, of dat er een baby op komst is. Is er een baby op komst en wilt u een goede start maken, dan is een privéles erg raadzaam om te doen. Plan deze les ruim van te voren in zodat er voldoende tijd is om uw hond op voorhand al mee te nemen in de veranderingen die wellicht moeten plaatsvinden. Soms is de plek bijvoorbeeld niet meer handig omdat de box daar komt te staan en zo zijn er nog veel meer dingen. Wanneer de veranderingen plaatsvinden als de baby net geboren is, dan kan dat de hond stress geven dus beter om tijdig de benodigde veranderingen toe te passen.

Hond & kind laten wennen aan elkaar

In de privé les wordt uitvoerig doorgenomen wat de fabels zijn en wat wel goed is om te doen en te laten. Wat is de beste manier om hond en baby kennis met elkaar te laten maken, hoe zit het met de eventuele beschermingsdrang, hoe voorkomt u stress bij de hond, hoe gaat u met de kruipleeftijd om enz.

Bijtincidenten van honden naar kinderen

Jaarlijks worden er ruim 150.000 mensen gebeten. Kinderen zijn vaker het slachtoffer daar ze de lichaamstaal en de signalen vaak niet begrijpen. Angst voor honden is dan het gevolg en heeft veel
invloed op het sociale leven. Kinderen durven dan niet meer bij vriendjes op bezoek die een hond hebben, naar het park/bos/strand gaan durven ze niet meer, want daar lopen ook immers honden.

Jippie, spelen met mijn hond

Kinderen zijn impulsief en kunnen niet altijd oorzaak en gevolg goed inschatten. Een juiste opvoeding van de hond naar het kind toe, maar ook van het kind naar de hond toe is van essentieel belang om bijtincidenten te voorkomen. Ook het begrijpen van de lichaamstaal van de hond is belangrijk zodat er geen misverstanden kunnen bestaan over wat de hond precies wilt en bedoelt. In het boek ‘Jippie, spelen met mijn hond’ wordt hierin alles in duidelijke taal uitgelegd met ook nog 43 oefeningen en trucjes voorzien van ruim 200 foto’s.

Aanleren BTA® Methode
Quinto leert de BTA® Methode
Over de BTA® Methode
Ontdek de BTA® Methode
 

Puppycursus

Wanneer u op puppycursus wilt dan is bij ons het hele gezin welkom bij de puppy privé. U krijgt dan ook het boek ‘Roedeltaal, opvoeden op natuurlijke wijze’ zodat alles nagelezen kan worden en kan men ook kiezen voor de puppycursus combi (privé en online) zodat u met het hele gezin alle filmpjes en informatie terug kunt kijken. Een geweldige start waardoor er meteen een solide basis gelegd wordt voor de band tussen uw kind en uw hond.

Hond vertoont ongewenst gedrag en baby op komst

Trekt de hond aan de lijn, springt hij tegen iedereen op, blaft hij veel, is hij reactief, kan de gehoorzaamheid een stuk beter en is er een baby op komst? Dan is het een goed idee om een BTA®
training op maat te komen volgen zodat uw hond helemaal opgevoed is voordat de baby komt.

Ja, ik wil informatie ontvangen

Wil je vrijblijvend meer informatie over de training van honden met kinderen? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen:

    Methodes en boeken die wij adviseren zodat u aan de slag kunt