Bailey was over beschermend

RRIN (Rhodesian Ridgeback In Nood) Interne training

Wij zijn voor Bailey op zoek naar een nieuw thuis. Een zoektocht die niet makkelijk zal zijn.

Bailey is een reu van 9 maanden oud en heeft al veel meegemaakt in zijn korte leventje.

Hij kwam als pup terecht in een gezin met 3 hele jonge kinderen en dat bleek geen goede match. Volgens de toenmalige eigenaresse heeft hij de kinderen aangevallen en uiteindelijk kon zij hem zelf ook niet meer aan. Ze wilde hem laten inslapen, hieraan wilde de dierenarts niet meewerken. Via via is Bailey bij de huidige eigenaren terecht gekomen, echter blijkt het niet te klikken met 1 van hun andere RR’s.

Wij hebben een gedragsdeskundige Mandy van Gelder ingeschakeld omdat Bailey heftig gedrag laat zien. Hij is uiterst beschermend en waaks. Dit uit zich o.a. door enorm te grommen naar andere personen en honden die in de buurt komen van de eigenaren. Maar hij is ook enkele keren daadwerkelijk uitgevallen.

Buiten kan Bailey wel los lopen, in het bos of op het strand kijkt hij niet naar kinderen/mensen. En met andere honden gaat het dan ook goed.

Bailey is al voordat hij 8 maanden (waarschijnlijk al toen hij 5 maanden) oud was gecastreerd, deze ervaring bij de dierenarts (en misschien ook eerdere ervaringen) heeft hem geen goed gedaan. Ook daar is hij uitgevallen.

Bailey is een angstige hond, hierdoor laat hij dit gedrag zien.

We zoeken een huis waar hij weer leert om hond te mogen zijn. Dus geen kleine kinderen, geen andere honden, katten en ervaring met de RR is een vereiste. Daarnaast zal de toekomstige eigenaar verplicht begeleiding van de gedragsdeskundige krijgen.

Dit klinkt wellicht heftig, maar deze herplaatsing moet goed verlopen voor hem, maar ook om incidenten te voorkomen.

 Wie wil deze uitdaging aan gaan en kan Bailey het huis bieden waar hij hond mag zijn en weer vertrouwen in de mens mag krijgen?​

Vragen? Neem gerust contact op

RRIN – Wietske Kroondijk

RRIN – Update 06-11

Bailey is klaar om naar zijn nieuwe thuis te verhuizen, wie o wie biedt dit knappie een kans?

Hieronder kunt u lezen wat Mandy over hem kan zeggen:

Bailey is een lieve, slimme, sociale, energieke en dominante hond.

Beweging:

Bailey heeft veel beweging nodig 4 a 5 keer per week een uur naast de fiets en minimaal 1 uur wandelen per dag. Op de dagen dat hij niet naast de fiets loopt minimaal 2 a 2,5 uur wandelen per dag.

Werklust:

Bailey is een intelligente hond en hij vindt het leuk om spelletjes en gehoorzaamheidsoefeningen te doen. Als je alles leuk en gezellig houdt is hij overal voor in!

Opvoeding:

Qua opvoeding heeft Bailey een baas nodig die veel tijd voor hem heeft i.v.m. zijn hoge energielevel en een baas die niet allen consequent is (wat vandaag niet mag, mag morgen ook niet), maar ook duidelijk zijn/haar grenzen kan aangeven. Doe je dit niet dan zal Bailey van de vrolijke, lieve, gezellige, sociale hond die hij nu is, weer terugvallen in een onzekere hond die alles weer zal gaan compenseren met agressie.

Bailey is gevoelig voor belonen en wil dan alles voor en met je doen.

Wanneer je de balans weet te vinden tussen belonen en grenzen aangeven heb je een fantastische hond!

Ben je serieus geïnteresseerd neem dan z.s.m. contact op! Mandy zal geïnteresseerden meer vertellen tijdens een kennismaking en begeleiding geven om de herplaatsing succesvol te laten verlopen.

RRIN – Update 09-10

Bailey gaat met grote sprongen vooruit, hij loopt niet meer mank. Hij staat Mandy vrolijk op te wachten en springt van blijdschap ongeveer boven haar uit. Er wordt ontzettend hard gewerkt door hen beiden. Zo gaat Bailey mee naar een winkelcentrum, zitten op een terrasje (waar hij de eerste keer dacht alles van tafel te mogen pakken), naar de hei. Hij leert de wereld kennen en krijgt steeds meer zelfvertrouwen. Bailey blijkt een echte RR en kan af en toe erg dwars zijn, hij probeert dan echt zijn zin door te drammen.

Vorige week mocht ik meelopen met een trainingssessie. Heel leerzaam en fijn om te zien hoe goed Bailey het doet. Er is nog wel werk aan de winkel, maar hij wil graag en als hij eenmaal vertrouwen heeft is het echt een lekker ding. Wel eentje die uiterst consequent aangepakt moet worden, omdat hij anders direct misbruik van de situatie zal maken. En dat is iets wat absoluut niet mag gebeuren met een hond van dit formaat.

Daarom zullen de toekomstige eigenaren begeleidt worden door Mandy. Geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op.

Hartelijke groet,

Wietske Kroondijk

RRIN – Bailey update 04-01

Wauw, wat een geweldig nieuws kan ik eindelijk melden! Gister mocht ik Bailey meegeven aan zijn nieuwe eigenaresse! Het heeft veel tijd en energie gekost voor met name Mandy van Gelder, maar er is een match gevonden. Het was voor mij best emotioneel om hem weer te zien en eindelijk naar zijn nieuwe thuis te zien gaan.

Ik wil iedereen bedanken die met Bailey bezig is geweest en/of gedoneerd heeft! 

Mandy, bedankt dat je mij/ons hebt laten inzien dat het best goed zou kunnen komen met Bailey. Zijn eigenaresse zal de komende weken nog een training volgen bij Mandy, wat geweldig is want hiervoor moet wekelijks een behoorlijke afstand worden afgelegd. Inge, alle vertrouwen dat jullie een geweldig setje zijn/worden.

Lieve Bailey, ik wens je alle geluk en zal je zeker nog opzoeken tijdens een training in Vierhouten bij WRAF!

Hartelijke groet,

RRIN

Wietske Kroondijk

Bailey was over beschermend