Hondenvakantie

Heeft u een hond die (over) enthousiast is, trekt aan de lijn, geen aandacht voor u heeft, geprikkeld is door de omgeving of een hond die niet luistert?
Of heeft u een reactieve hond? En wilt u graag in korte periode samen met uw trouwe viervoeter werken aan zijn gedrag? Dan hebben wij dé ideale oplossing. Tijdens een hondenvakantie van Hondencentrum WRAF gaan we samen aan de slag om aan het gedrag te werken waarbij u wordt begeleid door 2 instructeurs.

Ervaringen hondenvakantie

Wij organiseren onze hondenvakanties op twee locaties in Nederland. Ieder met een eigen insteek.
(klik op onderstaande buttons voor het programma, prijzen en mogelijkheid tot aanmelden)

Hondenvakantie Ommerland in Ommen 12 t/m 15 april 2024
Hondenvakantie Ommerland in Ommen 27 september t/m 30 september 2024Hondenvakantie voor de reactieve hond op de Veluwe 8 t/m 11 november 2024

Hoe ziet een hondenvakantie voor de (over) enthousiaste hond eruit?

Heeft u een hond die (over) enthousiast is, trekt aan de lijn, geen aandacht heeft voor zijn baas, geprikkeld is door de omgeving of een hond die niet luistert? Dan is de hondenvakantie voor de (over) enthousiaste hond echt iets voor u. Tijdens deze hondenvakantie gaan we aan de slag volgens de BTA® methode. Wanneer u kiest voor deze vakantie krijgt u het boek: BTA® methode instructieboekje. Deze vakantie organiseren wij op vakantiepark Ommerland in Ommen. Minimaal aantal honden: 3, maximaal aantal honden: 8. Deze hondenvakantie is als volgt samengesteld:

1e dag van de vakantie

 • Inchecken op de locatie
 • 2 uur durende workshop Bend-to-Assent® methode – de methode waardoor uw hond niet meer gaat trekken en bij prikkels om toestemming vraagt.

2e dag van de vakantie

 • City Trip volgens de BTA® methode
 • Gezamenlijke lunch
 • Puzzeltocht – hier kunt u zelf bepalen of u de geleerde BTA® methode wilt toepassen.

3e dag van de vakantie

 • Naar het bos en werken volgens de BTA® methode
 • Gezamenlijke lunch
 • Behendigheid & trucjes

4e dag van de vakantie

 • Uitchecken bij de accomodatie
 • Wandelen op de hei volgens de BTA® methode
 • Gezamenlijke lunch
 • Kanovaren met uw hond op de Vecht – geen zorgen wij begeleiden u bij deze leuke en ook wel spannende activiteit.

Eigen vervoer is noodzakelijk i.v.m. de activiteiten op verschillende locaties.

Ontspannen met uw hond

Aan het eind van de hondenvakantie is het ons doel dat u samen met uw hond meer kunt genieten. Na een weekend hard werken hebben u en uw hond elkaar nóg beter leren kennen en weet u hoe u rekening met elkaar kunt houden. Zo kunt u meer ontspannen samenleven met uw hond.

“Juni 2023 hebben we een geweldige hondenvakantie gehad dankzij hondenschool WRAF. Op Camping Ommerland hebben we in vier leuke en inspirerende dagen deskundig les gekregen van 2 instructeurs van WRAF. De lesgroep was klein genoeg voor persoonlijke begeleiding. We hebben heel veel gedaan o.a. lessen in de BTA® methode, puzzeltocht, stadswandeling, agility en kanovaren op de Vecht. Op maandag was zelfs het restaurant van Ommerland voor ons open voor onze dagelijkse lekkere lunch. We hadden onze vakantie rondom de training gepland. Een prima combinatie. Kortom: EEN AANRADER!!!! Sylvia en Wolf Wolvenkamp”

Hoe ziet een hondenvakantie voor de reactieve hond eruit?

Onder begeleiding van gedragstherapeute: Mandy van Gelder ga je aan de slag met een compleet verzorgd programma inclusief lunch & overnachting in een comfortabel chalet. Vakanties voor reactieve honden worden alleen georganiseerd op vakantiepark Samoza in Vierhouten op de Veluwe. Wanneer u kiest voor deze vakantie krijgt u het boek: Roedeltaal, opvoeden op natuurlijke wijze én BTA® methode instructieboekje.

Een eind aan trekken, blaffen en uitvallen

Honden die aan de lijn trekken, blaffen en uitvallen zijn heel vervelend. Toch komt het gedrag ergens vandaan. Via de BTA® methode gaan wij aan de slag om uw hond te leren omgaan met prikkels. Eindelijk kunt u weer genieten en ontspannen met uw hond. Verkijk u er echter niet op. Deze vakantie wordt een lang weekend keihard werken. Samen met andere hondeneigenaren die tegen soortgelijke problemen aanlopen. Lotgenoten die uw frustratie snappen, u staat er dus niet alleen voor. Vanuit de eerdere hondenvakanties hebben wij ervaren dat er blijvende vriendschappen zijn ontstaan tussen de hondeneigenaren (en hun honden). Minimaal aantal honden: 3, maximaal aantal honden: 6. Deze hondenvakantie is als volgt samengesteld:

1e dag van de vakantie

 • Inchecken op de locatie
 • 2 uur durende workshop Bend-to-Assent® methode op het trainingsveld.

2e dag van de vakantie

3e dag van de vakantie

 • Met uw hond wandelen in een losloopgebied volgens de BTA® methode
 • Gezamenlijke lunch
 • Lezing lichaamstaal

4e dag van de vakantie

 • Uitchecken bij de accommodatie
 • Natuurwandeling
 • Gezamenlijke lunch
 • Midgetgolfen met uw hond, dit gaan we doen volgens de BTA® methode en samenwerking en plezier staan centraal.

Eigen vervoer is noodzakelijk i.v.m. de activiteiten op verschillende locaties.

Toch liever een privé training?

Het kan zijn dat uw voorkeur toch uit gaat naar een privé training. Dan heeft u de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Neem contact op

Meer informatie

De prijzen van een hondenvakantie verschillen per locatie. Wil je graag meer informatie over een hondenvakantie? Neem gerust contact met ons op via info@hondencentrumwraf.nl of vul hieronder het contactformullier in.

  Ik wil graag meer weten over:

   

  Over ons

  Mandy van Gelder is sinds 1995 hondengedragstherapeut, eigenaar van Hondencentrum WRAF en ontwikkelde zij de bijzondere methode Bend-to-Assent®. Zij is gespecialiseerd in angst, agressie en het trainen van dove honden. Naast de BTA®-methode doet Mandy ook aan Kinesiologie en Bioresonantie voor honden. Je krijgt dus professionele begleiding tijdens deze hondenvakanties van Hondencentrum WRAF in samenwerking met een mooi vakantiepark.