(www.dovehondenschool.nl is een onderdeel van www.hondencentrumwraf.nl)

Sinds 1999 traint Mandy van Gelder dove honden van alle leeftijden. Ze heeft specifieke handgebaren ontwikkeld voor de opvoeding welke snel door de dove hond wordt opgepakt. De opvoeding is speciaal gericht op de dove hond waardoor de eigenaar praktische handvatten krijgt en precies weet hoe te handelen.
Dove honden leren heel snel, mits ze vakkundig getraind worden.
De volgende trainingen zijn voor de dove hond een aanrader:  
puppy privé 
gedragstherapie (voor de opvoeding)
privéles (om commando’s aan te leren)
* BTA® workshops 
De meeste eigenaren zijn in het begin onzeker wanneer ze merken dat hun pup doof blijkt te zijn. Heel begrijpelijk, maar het trainen van dove honden is echt een feestje!

Mandy socialiseert in dit filmpje Binck, een dove Dalmatiër pup van 12 weken, met een andere hond conform de BTA® methode. Binck vraagt eerst toestemming alvorens erheen te mogen en krijgt dan toestemming. Belangrijk is dat Binck rustig is zodat het contact goed verloopt. 

Voor het gehele filmpje ga naar Binck, de dove pup! – Hondencentrum WRAF

Beau, de dove Chihuahua van 10 weken krijgt hier de ‘af’ oefening aangeleerd. Om meer oefeningen aan te leren is het boek ‘Jippie, spelen met mijn hond!‘ een aanrader, voorzien van ruim 200 foto’s en handgebaren.

Billy, een dove Cocker Spaniël van 5 maanden leert, samen met zijn eigenaar, de BTA® methode los van de lijn. 
Bij een dove hond starten we altijd aan de lange lijn en wanneer de veiligheid gewaarborgd is, mag de hond ook los van de lijn.
Uiteraard worden hier ook weer specifieke gebaren gebruikt. Doordat in de basis de dove hond al geleerd heeft bij alles zijn aandacht te vestigen op de eigenaar, conform de BTA® methode, leert hij dit ook toe te passen los van de lijn.