Dove honden

www.dovehondenschool.nl is een onderdeel van www.hondencentrumwraf.nl

Sinds 1999 traint Mandy van Gelder dove honden van alle leeftijden en alle soorten rassen en kruisingen. De eerste dove hond die Mandy trainde was een Argentijnse dog en er volgden er al spoedig meer zoals o.a. de Boxer, Jack Russell terriër, Parson Russell-terriër, Bulterriër, Australian Shepherd, Engelse Cockerspaniël, Dalmatiër, Beauceron, Chihuahua, Staffordshire-bulterriër, Teckel, Cavalier King Charles spaniël, Boomer, Duitse dog en vele soorten (ook buitenlandse) kruisingen. Ze heeft specifieke handgebaren ontwikkeld voor de opvoeding welke snel door de dove hond wordt opgepakt. De opvoeding is speciaal gericht op de dove hond waardoor de eigenaar praktische handvatten krijgt en precies weet hoe te handelen.
Dove honden leren heel snel, mits ze vakkundig getraind worden.

Ervaringen dove honden

Trainingen voor een dove hond

De meeste eigenaren zijn in het begin onzeker wanneer ze merken dat hun pup doof blijkt te zijn. Heel begrijpelijk, maar het trainen van dove honden is echt een feestje!

Meer informatie:

Neem contact op Gratis oriëntatiegesprek

Binck, de dove pup!
Mandy socialiseert in dit filmpje Binck, een dove Dalmatiër pup van 12 weken, met een andere hond conform de BTA® methode. Binck vraagt eerst toestemming alvorens erheen te mogen en krijgt dan toestemming. Belangrijk is dat Binck rustig is zodat het contact goed verloopt.
Billy, een dove Cocker Spaniël
Billy, een dove Cocker Spaniël van 5 maanden leert, samen met zijn eigenaar, de BTA® methode los van de lijn. Bij een dove hond starten we altijd aan de lange lijn en wanneer de veiligheid gewaarborgd is, mag de hond ook los van de lijn. Uiteraard worden hier ook weer specifieke gebaren gebruikt. Doordat in de basis de dove hond al geleerd heeft conform de BTA® methode bij alle prikkels toestemming te vragen aan de eigenaar, leert hij dit ook toe te passen los van de lijn.
Beau, de dove Chihuahua puber
Beau is doof geboren en bijna 6 maanden. Beau doet super de BTA® methode in de winkelstraat, heeft alle aandacht voor haar vrouwtje en niet voor de prikkels om haar heen en 'luistert' goed naar commando's.