Angst bij honden

Honden die angstig gedrag vertonen laten heel ander gedrag zien dan honden die onzeker zijn. Het is dus zaak om dit eerst helder te hebben. Bij dit proces helpen wij u als hondeneigenaar. Alleen met het achterhalen van de juiste oorzaak kunt u de juiste keuze maken hoe u uw hond kunt helpen. Neem dan ook zeker contact met ons op wanneer uw hond angstig gedrag vertoont en u hiermee aan de slag wilt.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Verschillende soorten angst bij honden

Een hond kan angstig zijn voor vele dingen, situaties, volwassenen, kinderen, diersoorten, geluiden, hoogtevrees hebben, geuren, verschillende ondergronden, teveel om op te noemen.
Mensen wiens hond bang is voor onweer geven aan dat de angst zich al snel uitbreidde naar hevige regen en zelfs harde wind. Honden die bang zijn voor vuurwerk kunnen ook vervolgens bang worden voor harde geluiden zoals harde muziek, pannen die vallen in de keuken, deur die hard dichtslaat enz.
Wanneer een hond angstig is dan heeft dit een specifieke en juiste benadering nodig om te voorkomen dat het erger wordt.

Agressie uit angst

Dit is agressie die alleen plaatsvindt wanneer de hond zich bedreigd voelt en niet kan vluchten. Deze agressie richt zich op het dichtstbijzijnde lichaamsdeel. Diep ingewortelde angst is vreselijk voor de hond zelf. Het neemt alle plezier weg en de hond is diep ongelukkig. Angst is de specialisatie van Mandy en zij kan de meest angstige honden weer blij, ontspannen en zelfverzekerd krijgen.

Angstagressie door ziekte en pijn

Ziekte en pijn is een slechte raadgever en ziet men vaak dat agressief gedrag toeneemt. We kunnen de hond hiermee helpen met Kinesiologie en/of Bioresonantie.

De oplossing voor het ombuigen van angstig gedrag

Wanneer het angstige gedrag alleen plaatsvindt in huis dan is gedragstherapie voldoende, vertoont uw hond ook buitenshuis angstig gedrag, dan is de BTA® methode de beste keuze. Ziet u er tegenop om de training zelf te doen, dan is interne training een optie. Is het agressieve gedrag het gevolg van ziekte of pijn dan kunt u terecht voor Kinesiologie en/of Bioresonantie. Uiteraard kunt u ook kiezen voor de hondenvakantie.

Ja, ik wil informatie ontvangen

Wil je vrijblijvend meer informatie hoe ik mijn hond kan afleren te blaffen. Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen:

    Methodes en boeken die wij adviseren zodat u aan de slag kunt