Interne training voor uw hond

Soms loopt u tegen problemen aan betreffende het gedrag van uw hond. U weet niet waar u moet beginnen en wilt uw hond graag laten trainen door een professionele hondentrainer. Bij Hondencentrum WRAF bieden wij u de mogelijkheid van deze interne hondentraining

Gratis intake gesprek voorafgaand aan de interne hondentraining

Wanneer voor het eerst bij ons komt zullen wij een (gratis) intake gesprek met u voeren. Hierin brengen wij duidelijk in kaart wat de wensen zijn én ook waar u tegenaan loopt. Uiteraard is het fijn dat u uw hond meeneemt naar deze intake zodat wij ook uw hond leren kennen. Op basis van deze intake kunnen wij de juiste inschatting maken van de duur én de inhoud van de interne training.

Samen aan de slag voor gedragsverandering bij uw hond

Bent u het eens met het geadviseerde traject? Dan gaan wij samen aan de slag met uw hond. Dat uw hond bij ons intern komt houdt niet in dat u zelf geen werk hoeft te doen. U ontvangt bij de start van het traject de boekjes ‘Roedeltaal, opvoeden op natuurlijke wijze’ en ‘BTA® methode instructieboekje’ zodat u zich vast kunt inlezen.

Wat wij doen bij een interne hondentraining

Per situatie hebben wij een eigen trainingsaanpak. Volledig afgestemd op uw hond én uw wensen. Bij de interne training nemen wij uw hond elke dag overal mee naar toe. Denk aan een city trip, een bezoekje aan de markt, naar aanlijn-en losloopgebieden en zelfs de dierentuin. Desgewenst leren wij uw hond ook naast de fiets te lopen. Een belangrijk onderdeel van de interne training is ook de inzet én hulp van onze eigen honden. Wij doen alles wat nodig is om uw hond helemaal op de rit te zetten.

Uitgebreid verslag van de interne training

Wij werken samen met pension de Sierkamp te Nijkerk. Hier verblijft uw hond en wij zullen uw hond iedere dag ophalen om met hem/haar te trainen. Na elke training ontvangt u van ons een verslag met foto’s en filmpjes. Hierdoor kunt u op afstand de voortgang van uw hond zien.

De thuiskomst / overdracht na het interne traject

Wanneer de interne training succesvol is doorlopen zullen wij een laatste trainingsdag plannen waarbij u verwacht wordt aanwezig te zijn. Deze dag staat in het teken van de overdracht én leert u onder deskundig toezicht hoe u samen met uw hond het geleerde in de praktijk kunt brengen.

Weer genieten met uw hond én samen blijven werken

Na een interne training van uw hond kunt u weer genieten met uw hond. Belangrijk is dat u beseft dat het belangrijk is om samen met uw hond te blijven werken. De boekjes die wij bij de start van het traject aan u gegeven hebben zullen een handvat zijn voor een zorgeloze en geweldige tijd samen met uw hond.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Liever uw hond zelf trainen?

Soms vinden mensen het niet prettig dat hun hond in een pension verblijft. In dit geval kunt u wellicht kiezen uit één van de andere trainingen die wij aanbieden:

Bij fysieke en/of mentale problemen:

Neem contact op

Welke gedragsproblemen pakken wij aan?

De meest voorkomende redenen dat wij honden intern krijgen zijn:

 • Trekken aan de riem
 • Het aanleren van de Bend-to-Assent® methode
 • Overenthousiasme
 • Angstig
 • Onzeker
 • Reactiviteit
 • Agressiviteit
 • Voor dove honden
 • Niet alleen thuis kunnen zijn
 • Ongehoorzaamheid
 • Opspringen
 • Te waaks / beschermend

Wilt u vrijblijvend meer informatie over de interne training? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen:

  Video interne training 1
  Interne puppytraining van een jonge hond van 8 maanden
  Video interne training 2
  Interne puppytraining van een jonge hond van 8 maanden