Trekken aan de lijn

Hond trekt aan de lijnTrekken aan de lijn wordt door bijna elke eigenaar als zeer ongewenst gedrag ervaren. Toch is het mogelijk om uw hond te laten stoppen met trekken aan de lijn. Wij vertellen graag meer over de risico’s van trekgedrag aan de lijn én de oplossing om het trekgedrag om te buigen naar het gewenste gedrag.

Risico’s van trekgedrag aan de lijn

Behalve dat het voor de eigenaar erg irritant kan zijn, loopt men ook met regelmaat blessures op zoals een slijmbeursontsteking. Maar het kan ook voorkomen dat men door het trekken een ongeluk krijgt waarbij de eigenaar valt en ledematen kneust of breekt. Dan gaat de lol van het uitlaten er snel af. De rondjes worden kleiner, de tuin wordt steeds vaker als alternatief gebruikt, de hond kan zijn energie niet kwijt, gaat zich vervelen, wordt nog drukker en gaat nog meer trekken aan de lijn. Een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden.

Hoe leer ik het trekgedrag af?

De hondeneigenaren die bij ons komen hebben vaak al van alles geprobeerd. Van blijven staan, afleiden, prikkels ontwijken, negeren, corrigeren, verschillende soorten lijnen en tuigen of andere hulpmiddelen. Echter niets helpt, de hond blijft maar trekken. De ‘vrij over’ oefening (belangrijkste onderdeel van de BTA® methode) is de perfecte manier om een hond op een leuke manier te leren dat hij niet mag trekken aan de lijn, maar dat hij netjes mee moet lopen.

Aanleren BTA® Methode
Quinto leert de BTA® Methode
Over de BTA® Methode
Ontdek de BTA® Methode
 

Waarom werkt de BTA® methode dan wel?

Men raakt behoorlijk gefrustreerd als niets lukt. Zoveel tijd, energie en geld erin gestoken, maar geen stap verder komen. Dus waarom zou de BTA® methode dan wel werken? Wij horen het u denken en velen voor u hebben ons deze vraag gesteld. Een geheel begrijpelijke vraag. De hond krijgt een taak; het melden van prikkels. Hij wordt dus aan het werk gezet wat elke hond heerlijk vindt om te doen. De hond begrijpt deze taak van nature dus gaat het leerproces erg snel. Binnen 1 week merkt men al dat de hond veel minder trekt aan de lijn (soms trekt de hond al helemaal niet meer) en na 2 weken is het trekken aan de lijn voorbij. Elke hond is anders en met de uitgebreide gedragsanalyse wordt de training op maat gemaakt voor uw hond en alles conform de BTA® methode.
Ervaringen van andere hondeneigenaren

Hoe kan ik starten met de BTA® methode?

Met de BTA® methode kan men kiezen tussen de BTA® workshop privé, de BTA® workshop voor de reactieve hond en de hondenvakanties. Alle 3 zijn gericht op de BTA® methode en leert de hond netjes mee te lopen aan de lijn. De boekjes ‘Roedeltaal, opvoeden op natuurlijke wijze’ en BTA® methode instructieboekje zitten bij de workshops bij de prijs inbegrepen.

Ja, ik wil informatie ontvangen

Wil je vrijblijvend meer informatie over het afleren van trekgedrag aan de lijn? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen:

    Methodes en boeken die wij adviseren zodat u aan de slag kunt