Over ons

Wij van Hondencentrum WRAF leveren ons aandeel aan een betere, sociale maatschappij. Wij bereiken dit door honden te begeleiden tot een blije, sociale en goed opgevoede huishond met behulp van de Bend-to-Assent® methode, Kinesiologie en Bioresonantie.

Mandy van Gelder is sinds 1995 hondengedragstherapeut, eigenaar van Hondencentrum WRAF en ontwikkelde zij de bijzondere methode Bend-to-Assent®. Zij is gespecialiseerd in angst, agressie en het trainen van dove honden.
Tevens is Mandy Kinesioloog, Bioresonantie-therapeut, orthomoleculair adviseur, auteur, Bach bloesemtherapeut, Eidontherapeut en is zij jarenlang werkzaam geweest als paraveterinair dierenartsassistent.
Mandy heeft zelf nog 4 honden; een kruising Weimaraner, 2 Akita kruisingen en een Chihuahua (bovenstaande foto Mandy met haar roedel medio 2020). Zij traint al jarenlang agressieve honden en vindt het een uitdaging om deze honden zo positief mogelijk te trainen.

Mandy vertelt: “De uitdaging lag voor mij bij het eigen initiatief van de hond, want wat als het mij lukte om de hond zover te krijgen dat hij uit eigen beweging het gewenste gedrag zou laten zien? Dat zou fantastisch zijn! En dat is gelukt. De BTA®-methode is een natuurlijke, positieve en hondvriendelijke leermethode, puur gebaseerd op de natuurlijke manier van leven en het communiceren van wolven. Een hond zal bij het zien van een prikkel (kat, hond, fietser, jogger enz.) zichzelf melden bij de eigenaar en toestemming vragen om erheen te mogen. Het is een fantastische wijze om de band met je hond verder uit te bouwen tot een bijzondere samenwerking.

Naast de BTA®-methode doet Mandy ook aan Kinesiologie en Bioresonantie. Het was voor haar een logische stap. Mandy ondervond dat mentale, maar ook fysieke stress de twee belangrijkste oorzaken zijn waardoor een lichaam uit balans kan raken. En dat bepaald gedrag alleen voortkomt uit stress. Door zowel BTA® als Kinesiologie en Bioresonantie in te zetten, bereikt Mandy nog meer resultaat en brengt zij honden fysiek en mentaal weer in balans.