Kinesiologie
Kinesiologie betekent leer van de beweging. Het lichaam bestaat uit meridianen (energiebanen) en wanneer er door verschillende oorzaken, denk aan stress, emoties uit het verleden en heden, verkeerde voeding, ziekte enz. een blokkade ontstaat, raakt de energiehuishouding uit balans, wat nog meer stress tot gevolg heeft en ontstaat er een vicieuze cirkel. Door middel van spiertesten die gekoppeld zijn aan de meridianen kan worden bepaald of er in het lijf blokkades zitten die opgeheven moeten worden.
Het doel van kinesiologie is om het lichaam weer in balans te brengen en het aangeboren, zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.
Mandy van Gelder is o.a. Kinesioloog, Paraveterinair dierenartsassistent, Bioresonantie-therapeut en orthomoleculair adviseur.
Lees de ervaringen van hondeneigenarenKinesiologie bij honden
Hoe werkt dat nu bij honden? Hieronder een kleine opsomming aan voorbeelden waar uw hond last van kan hebben en Kinesiologie kan helpen om uw hond weer in balans te brengen.
- Lichamelijke ongemakken (pijn)
- Zenuwachtig/onrustig gedrag
- Hyperactiviteit
- Sloom
- Slecht eten
- Onzekerheid
- Angst
- Hormonale problemen (loopsheid, schijnzwanger)
- Voeding
- Vitaminen, mineralen tekorten (Mandy is ook Eidontherapeut)
- Allergieën/intoleranties
- Poep eten
- Stressvolle ervaringen (aangevallen zijn door een andere hond, verhuizing, verlies van een dierbare, ongeluk, operatie)
- Heeft uw hond ergens anders hinder van, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wanneer men ziet dat hun hond stress ervaart, probeert men als oplossing de stresssituatie(s) te voorkomen. Helaas is dat niet altijd haalbaar. Het is beter om de hond te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en kinesiologie is hierbij een prachtig hulpmiddel.
Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor Bioresonantie of combi Kinesiologie/Bioresonantie.
Core-stability training
Bij core training gaat het om de buik-rug en bilspieren, maar ook dieperliggende spieren zoals middenrif en bekkenbodemspieren. Deze spieren zitten aan het skelet vast en sturen alle lichaamsdelen aan. Door de core aan te spannen, wordt de stabiliteit van de rug en bekken versterkt. Deze training wordt geadviseerd wanneer tijdens de sessie geconstateerd wordt dat de hond een (terugkerende) fysieke onbalans heeft waarbij core training nodig is om deze onbalans in de toekomst te voorkomen. De stability training is ervoor om meer kracht en coördinatie te verkrijgen zodat de hond zich meer bewust wordt van zijn lichaam (proprioceptie). Deze training heeft ook indirect weer een positieve uitwerking op de psyche van de hond.
Voordelen: minder blessures, meer stabiliteit en coördinatie, meer balans in de hond zowel fysiek als mentaal.