Hond blaffen afleren

hond blaft veelBlaft uw hond veel en vaak? Dan kan dat heel vervelend zijn. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een hond blaft. Van opwinding, angst, onzekerheid, om aandacht te vragen, tijdens een conflictsituatie, maar ook om pijn aan te duiden. Wilt u uw hond blaffen afleren? Lees dan snel verder!

Waarom blaft een hond?

Voor u aan de slag gaat met een gedragstherapie of middel om uw hond blaffen af te leren is het belangrijk om te achterhalen waarom uw hond blaft. Wellicht kunt u zichzelf voorstellen dat het uit enthousiasme kan voorkomen, maar ook dat het angst of onzekerheid is. Maar het kan ook een reactie zijn op een prikkel (geluid of beweging). Alle triggers dienen op een eigen manier aangepakt te worden.

Blaffen is een manier van communiceren

Is er niet één duidelijke trigger, dan kan het zijn dat uw hond iets anders wil vertellen. Blaffen is voor honden namelijk één van de manieren van communiceren. Zo is het ook een manier om dingen kenbaar aan u te maken. In sommige gevallen blaft een hond omdat hij pijn heeft. Belangrijk is dan om te onderzoeken waar de pijn vandaan komt en een bezoek te brengen aan de dierenarts. Indien uw hond inderdaad pijn heeft kan kinesiologie of bioresonantie een geweldige oplossing zijn voor uw trouwe viervoeter.

Aanleren BTA® Methode
Quinto leert de BTA® Methode
Over de BTA® Methode
Ontdek de BTA® Methode
 

Het afleren van blaffen

Bij het afleren van blaffen is het belangrijk de hond te leren wanneer het blaffen wel en niet gewenst is. Met gedragstherapie of met de BTA® methode (blaffen naar prikkels) leert de hond dit op de juiste wijze aan. Neem contact op om te kunnen beoordelen welke van de twee opties het beste bij uw hond past.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Hoe kan ik starten?

De hond leert met de Bend-to-Assent® methode wat gewenst en niet gewenst is. Door op deze manier te trainen, leert de hond zelf een keuze te maken. Wij bieden diverse workshops en mogelijkheden om met de Bend-to-Assent® methode aan de slag te gaan:

Ja, ik wil informatie ontvangen

Wil je vrijblijvend meer informatie hoe ik mijn hond kan afleren te blaffen. Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen:

    Methodes en boeken die wij adviseren zodat u aan de slag kunt