Balance is power! Abbey, de Rhodesian Ridgeback

Onze Abbey is een hele lieve, gevoelige Rhodesian Ridgeback. Ze is heel waaks maar ook onzeker, vreemde situaties, mensen of harde geluiden vind ze al snel eng. Als wij voor het eerst in contact komen met Mandy en Ernest is onze Abbey voor de tweede keer loops geweest. Abbey is hier nog steeds niet van hersteld. Ze is al weken niet vooruit te branden, ligt het liefst de hele dag in haar mand voor de kachel en heeft ook opgezette tepels. Eten doet ze ook weinig, maar dat deed ze eigenlijk altijd al en dat is best gek voor een Rhodesian ridgeback.  Mandy constateerde met Kinesiologie dat Abbey hormonaal uit balans was. Wij kregen het advies om haar op een aantal plekken kort te masseren, en haar gedurende een paar weken extra mineralen te geven.

Ook heeft Mandy Abbey getest op allerlei voedingsmiddelen. Hierdoor kwamen we erachter dat haar huidige brokken niet goed voor haar waren. Nu zijn we overgestapt op andere hondenbrokken en ineens werden alle maaltijden gelijk door Abbey opgegeten.
Mbt Abbey haar onzekere gedrag kregen wij van Ernest (gedragstherapie) hele goede adviezen mee. We leerden van hem veel over het roedelgedrag van honden. Door de behandeling van Mandy en de kennis van Ernest toe te passen is onze Abbey meer in balans en leren wij haar ook beter kennen.

Onlangs heeft Abbey haar achterpoot gebroken. Na 8 weken mocht de spalk eindelijk af. Best spannend was dat. Zou de rust en de spalk goed geholpen hebben?  Door onze goede ervaring met Mandy hebben we weer contact met haar gezocht. En natuurlijk wilde ze ons helpen om Abbey beter te laten lopen. Nadat de spalk af was liep Abbey namelijk vaak nog op 3 poten.
Door het lopen met een spalk is Abbey haar rug verkeerd belast. Mandy stelde allerlei oefeningen voor. Deze doen we elke dag, en het lijkt elke dag beter te gaan. Soms rent ze nu zelfs met alle 4 haar poten. Bedankt Mandy en Ernest.

Karin en Abbey de Ruyter

Balance is power! Abbey, de Rhodesian Ridgeback