De puppycursus online; ook voor de iets oudere hond!

Beste Mandy en Ernest,
Wat ongelooflijk fijn dat jullie een puppycursus online aanbieden. Het was nog vol in de COVID-19 tijd dat we besloten om een langharige teckel pup erbij te nemen. Jullie online puppycursus kwam dan ook heel goed van pas. Terwijl we nog moesten wachten op onze pup zijn we al begonnen om naar de online lessen te gaan kijken. We deden dit met ons hele gezin, omdat we ons voorgenomen hadden om allemaal dezelfde koers te gaan varen met het opvoeden van onze pup.
Wij vonden het heel fijn en leerzaam om de online lessen al voordat de pup zou komen te kunnen gaan kijken. We hadden het gevoel al goed beslagen ten ijs te kunnen komen als we de pup op zouden gaan halen. Dat we een goeie start zouden kunnen gaan maken.
We vonden dat jullie op een hele leuke wijze de leerstof brachten. Praatje – plaatje – daadje. Je merkt aan alles dat jullie heel veel kennis en liefde voor honden hebben. Leuk dat jullie ook cursisten in de online puppy cursus hadden. Dat maakte het allemaal nog herkenbaarder hoe het ons straks af zou gaan.
We waren zo enthousiast van de cursus dat we gelijk het hebben toegepast op onze oudste langharige teckel van 3,5 jaar. Met de bedoeling om alvast te kunnen trainen. Dat gaf ons gelijk veel zelfvertrouwen, omdat het ook zijn vruchten afwierp op onze oudste. Een bijkomend voordeel was dat we dan ook gelijk onze beide honden dezelfde opvoeding en training zouden kunnen gaan geven.
We hadden de online puppy cursus dan ook al helemaal doorlopen toen onze pup eindelijk ons gezinnetje kwam verrijken. Voortvarend en helemaal enthousiast zijn we van start gegaan. Nog een absoluut voordeel van jullie online cursus is dat je nog even terug kunt kijken. Helemaal als we binnen ons gezinnetje een verdeelde mening hadden.
Nu inmiddels een paar maandjes later zijn we heel erg tevreden over de resultaten. Het opvoeden en trainen ging met heel veel plezier en was, in onze ogen, heel erg succesvol. Het gaf veel rust dat daar waar de honden ongewenst gedrag vertoonden het vooral aan mijn eigen inconsequentie lag. Terug naar de basis van de online cursus gaf vaak alweer het gewenst resultaat in de goede richting.
We kunnen iedereen deze online puppycursus van harte aanbevelen en meegeven om deze vooral alvast te gaan volgen voordat de puppy binnen het gezin komt.
We kijken nu al reikhalzend uit naar jullie Bend-to-Assent® Methode.
Willem-Jan
De puppycursus online; ook voor de iets oudere hond!