Dwergteckel Joep weer lekker in zijn vel door kinesiologie

Dwergteckel Joep 2 ½ jaar oud

Al van pup af aan had ik het idee dat mijn dwergteckel Joep zich niet lekker voelde. Hij was niet actief en ook niet alert of speels zoals een pup van een paar maanden hoort te zijn. Ook at hij slecht en had constant dunne ontlasting. Hij ging waarschijnlijk van de pijn zand eten. Dit veroorzaakte tot 2x toe parasieten. Dat werd behandeld door de dierenarts en er werd urine en bloedonderzoek gedaan. Uit dit alles kwam niets schokkends dus werd ik met Joep doorgestuurd naar de internist. Daar werd met een cameraatje een darmonderzoek gedaan. Z’n darmen zagen er bloederig uit en het advies was om Joep hypoallergene voeding te geven. Ook daar knapte hij niet van op een bleef die dunne ontlasting houden. Een vriendin wees me toen op Hondencentrum WRAF van Mandy van Gelder.

Ik was benieuwd naar haar werkwijze en wilde alleen maar dat Joep eindelijk zou opknappen en maakte dus een afspraak met Mandy. Zij voelde heel veel stress bij Joep en constateerde een vitaminen tekort en mineralen te kort. Ook testte ze verschillende soorten voeding en snacks. Toen bleek dat Joep zeer gevoelig is wat voeding betreft. Ik kreeg voedingsadvies en massage-oefeningen mee naar huis. Het vitamine- en mineralen te kort kon ik aan gaan vullen met druppeltjes en pilletjes.
Al na 1 of 2 weken merkte ik verschil bij Joep. Hij werd fitter, actiever en alerter. Ook zag zijn ontlasting er al snel normaal uit. Enkele weken later ging ik op controle bij Mandy met Joep. Zij voelde meteen dat hij véél minder gestrest was. Ik weet nu wat Joep wél en níet mag eten om gezond en fit te blijven.

Ik ben ontzettend blij dat ik bij Mandy van Gelder terecht ben gekomen en geniet elke dag van een vrolijke en fitte hond!

Lonneke de Graaf

Dwergteckel Joep weer lekker in zijn vel door kinesiologie