Binky blaft niet meer naar iedereen

“Prozac Binky”

De eigenaren kwamen aan met Binky; een kruising Pinscher/Chihuahua van 3 jaar en een enorm druk en blafferig hondje. Ze kwamen voor een gratis oriëntatie gesprek om te kijken of een interne opname voor Binky tot de mogelijkheden behoorde. Ze moesten een behoorlijk eind rijden en met een piepend/gillend hondje achterin waren ze blij dat ze er waren.

De eigenaren hadden al verschillende adviezen ingewonnen, maar niets werkte. Alinda van Kippersluis van Hondenclub Koudum stuurde hen naar mij door voor de Bend-to-Assent® methode.

Problemen

Door de telefoon hadden de eigenaren al verteld dat Binky gefixeerd was op eten, overal naar blafte, zowel in huis als buiten. Men kon niet normaal met hem over straat, viel uit naar kleine kinderen, ging door het lint als hij andere honden zag en als er visite kwam, blafte en rende hij als een idioot door het huis en raakte in paniek. De eigenaren brachten hem bij een verjaardag uit voorzorg maar naar het pension. Iemand op de koffie vragen ging niet meer.

Prozac

Binky was op advies van een gedragstherapeut op de Prozac gezet om rustiger te worden. Ik was heel duidelijk; ik wilde Binky graag intern trainen, maar dan wel zonder dat hij op de Prozac stond. Een scheef/onjuist beeld door de werking van Prozac wilde ik niet hebben tijdens mijn training. Ik wilde Binky zoals hij is, sec, zonder medicatie. Het afbouwen duurde 3 weken en toen arriveerde Binky. Ik hoor steeds vaker dat honden op de Prozac worden gezet. Ik kan uiteraard alleen spreken over de honden die bij mij komen voor gedragsproblemen en tot nu toe is Prozac altijd onnodig geweest. Wanneer een hond druk, chaotisch en onhandelbaar lijkt, zoek dan een goede gedragstherapeut die hiermee ervaring heeft. Eén die de oorzaak van deze onrust vindt en de juiste oplossingen weet aan te dragen.

Training

De eerste trainingsdag zijn we meteen met Binky naar het centrum van Ermelo gegaan. Niet al te druk, maar voldoende prikkels voor Binky om de BTA® methode toe te kunnen passen aan de lijn. Bij het restaurant viel hij uit naar een kindje die expres een autootje naar hem toe gooide. Moeders zei hierop “niet alle hondjes houden van kinderen“. …..

Binky keek de eerste dagen behoorlijk argwanend om zich heen en elke keer als hij wilde uitvallen, zette ik mijn ‘vrij over’ oefening in en Binky had al snel door dat hij werd beloond, wanneer hij stil was en zich gedroeg.

Een dagje naar de hei om loslopende honden te passeren, Binky leren op de juiste wijze kennis te maken en te spelen met andere honden. Onze eigen honden hebben we ook meerdere malen ingezet, zodat hij van hen kon leren en weer zelfvertrouwen kreeg.

Kinderen opgezocht in speelgoedwinkels, op recreatieparken, tuincentra’s, winkelcentra’s.

Kortom; Binky heeft een spoedcursus socialisatie gekregen en met de BTA® methode zag je al snel een enorme positieve ontwikkeling tot stand komen. Waar Binky voorheen door het lint ging, werd hij al snel rustig, kreeg zelfvertrouwen en begon ook vertrouwen in de mens te krijgen. Langs schreeuwende, huilende en rennende kinderen op klompen lopen was geen issue meer. Vol trots liep Binky naast me en was duidelijk erg trots op zichzelf.

Binky; jouw aanhankelijkheid en je vertrouwen heeft ons diep geraakt. Je bent een kanjer.

Binky blaft niet meer naar iedereen