Snow is veel zelfverzekerder

Ik zal mij even voorstellen ik ben het baasje van Snow een hele lieve Argentijn.

Om haar te nemen was wel een hele stap omdat ik al ervaring had met dit ras en ik daar toch wel mijn handen aan vol heb gehad. Altijd op zoek naar goede raad en een trainer. Daar ook best wel veel tijd en geld aan heb besteed en toch niet gekregen heb waar ik op gehoopt had.

Kwam ik hier op camping Samoza Mandy tegen. Maar als ik naar Mandy keek dacht ik altijd dat zij wel goed zou zijn in het opvoeden en trainen van Shiwawa in plaats van een hoog risico hond. Dus zo eigenwijs als ik dan ben toch maar weer eerst een andere trainer gebeld en betaald natuurlijk en weer met lege handen. Maar inmiddels had ik Snow alweer twee weken.

Dat lijkt natuurlijk kort maar tijd voorbij laten gaan die je eigenlijk goed zou kunnen besteden is altijd zonde.

Snow is een onzekere agressieve hond, tenminste zo was zij of zo leek het.  Ook had ik al gehoord dat zij misschien wel heel erg dominant zou zijn maar dat bleek gelukkig matig te zijn. Pffff een opluchting voor mij.

Dus nog steeds met legen handen en geen handvaten. Toch maar Mandy gebeld en een afspraak gemaakt. Waar ik nog steeds heel erg blij mee ben dat ik dat heb gedaan.

De eerste afspraak heel veel theorie geleerd en een profiel van Snow waar ik ook wat mee kon en gelijk een boekje en oefeningen waar ik mee aan de slag kon. Toen ik weg ging na de eerste les had ik gelijk een heel goed gevoel en wat ik altijd al wilde handvatten om zelf mee te werken. Dus even onethisch gezegd niet Mandy ging het doen maar ik mocht en kon het zelf doen. Ik naar huis met de informatie die ik had gekregen en van af die tijd ging het met Snow en mij in een sneltreinvaart vooruit. Met de hond iets sneller dan met mij maar dat zullen wij maar aan de leeftijd wijden. 

Tweede afspraak met Mandy daar kreeg ik de letterlijk de kriebels van want wij gingen de stad Nijkerk in en ik was nog helemaal niet in de stad geweest met Snow, Ik vond het bos bij de camping net genoeg voor mij.

Daar in Nijkerk aangekomen en Mandy met haar hond voor mij stond stond ik bijna letterlijk te huilen van de zenuwen.

Maar werkelijk alles ging eigenlijk super goed met de oefeningen die ik moest doen als Snow ging fixeren. Samen jawel samen liepen wij zo door de stad. Elke winkel hebben wij van binnen gezien. Snow is in de lift geweest in een tuincentrum en dat alles zonder problemen. Voor mij ging er een wereld open die ik nog nooit had meegemaakt. Alles zo simpel en gemakkelijk. Want mijn grootste angst was toch echt hoe los ik het op als ik een andere hond tegen kom. Nou dat is opgelost en wel op zo een lieve rustige manier. Daar sta ik nog elke dag van te kijken. 

Zelf zou ik iedereen die een hond of pup aanschaft willen aanraden om een cursus bij Mandy te nemen. Gewoon omdat je dan zo een fijne band met je hond krijgt en daardoor ook zelf zoveel meer plezier aan je hond beleeft.

Ik ben er nog niet maar elke dat gaat het beter en als ik iets niet snap of onder de knie krijg dan bel ik voor een afspraak of app ik even.

Ik ben super trots op mijn hond en mijzelf natuurlijk maar dit is alles komt wel omdat Mandy er voor mij was en echt de juiste handvatten heeft gegeven waar ik al zo lang naar had gezocht.

Nu weet ik ook dat het postuur er niets toe doet om een hond goed te trainen maar alles begint in je eigen hoofd.

Dank je wel lieve Mandy dat jij er voor mij en Snow was op het juiste moment.

Snow is veel zelfverzekerder