Zeus kan door de BTA® training alleen zijn

Interne training: ‘Niet alleen kunnen zijn’. Prachtige, lieve Zeus, een Rhodesian Ridgeback van 3,5 jaar kon al ruimschoots 2 jaar niet alleen zijn.

Trauma 

Nadat Zeus zijn moeder aangereden zag worden en deze het vreselijk genoeg niet overleefde, waren zowel eigenaar (Ruth) als Zeus gebroken van verdriet. Dit had tot gevolg dat Zeus niet meer alleen kon zijn en dagenlang en urenlang huilde tot de buren begonnen te klagen.

Ruth nam het besluit om Zeus naar de dagopvang te brengen, maar uiteraard was het probleem hiermee niet opgelost.

Stress

Ruth kon nergens naar toe en raakte hierdoor niet alleen geïsoleerd, maar zat tegen een maagzweer aan en de dokter gaf heel duidelijk aan dat ze stappen moest ondernemen omdat deze situatie duidelijk teveel werd voor haar.

Echter, Ruth had al verschillende stappen ondernomen en had o.a. een gedragstherapeute ingeschakeld om aan het probleem te werken. Dit had echter niet het juiste effect dus nu was ze wanhopig. Via de herplaatsing van de Ridgebackvereniging (Wietske Kroondijk, die inmiddels al vele gesprekken met elkaar hadden gevoerd over het wel/niet herplaatsen van Zeus) bracht Wietske mij ter sprake.

Interne training

Ruth maakte een afspraak en nadat we vele zaken hadden doorgesproken adviseerde ik haar Zeus intern door ons te laten trainen omdat ze aan het einde van haar latijn was. Ze ging op vakantie dus 2 vliegen in 1 klap.

Zo gezegd zo gedaan.

Therapie

Door Zeus de Bend-to-Assent® methode aan te leren, werd hij zelfverzekerder en leerde op zichzelf te vertrouwen en op eigen benen te staan. Vervolgens leerden we Zeus alleen te zijn door dit overal toe te passen in verschillende situaties. Je zag Zeus met de dag groeien van een onzekere naar een zelfverzekerde hond.

Resultaat

Toen Zeus weer terug naar huis ging vond Ruth het erg spannend om hem alleen te laten, maar ze had geen keus. Als ze Zeus wilde houden, moest ze weer vertrouwen krijgen en ze had de buren dan ook ingelicht over de interne training en dat dit Zeus zijn laatste hoop was om te kunnen blijven.

​We zijn inmiddels 5 weken verder.

Zeus laat geen enkel teken van blaffen en huilen zien en is super relaxed. Ruth heeft weer alle vertrouwen en beide genieten weer van elkaar!

Zeus kan door de BTA® training alleen zijn