Maximus trekt niet meer aan de lijn

Ben zo blij met de BTA methode van Mandy van Gelder van Hondencentrum WRAF!

Vandaag prive les gehad met onze Rhodesian Ridgeback Maximus van 7 maanden oud. Weer zoveel geleerd wat ik zelf niet goed deed. Hij reageerde met trekken aan de riem als hij andere honden zag. Hij is inmiddels behoorlijk sterk en ik probeerde hem de andere kant op te trekken en te draaien. Vandaag heb ik geleerd zonder trekken te draaien en in alle rust zijn aandacht te vragen. Zo trots dat dit gelukt is! We hebben nog veel oefenen voor de boeg, maar dat is heel erg leuk om te doen! Ik mocht met de honden van Mandy van Gelder en Ernest oefenen, ze deden het heel erg goed. Mooi om te zien welke uitwerking hun alfa hond had op Maximus. Maximus durfde hem zelfs niet aan te kijken en hij stond 40 cm van hem vandaan! Dit heeft te maken met de energie die de alfa uitstraalt. Dit confronteerde mij ook met mijn eigen (enigszins gespannen) energie welke een averechtse uitwerking heeft op mijn honden. Daar ga ik dus hard aan werken!

Zaterdag examen voor de G1 en dan in januari door met de G2. Tussendoor nog een paar privélessen om zelf nog meer te leren.

Ik heb 1 ding goed geleerd: als ik het goed doe dan volgt mijn hond automatisch op de door mij gewenste manier.

Maximus trekt niet meer aan de lijn