Kinesiologie helpt Evi in balans te komen en geen poep meer te eten

Met onze  Labradoodle Evi, geboren februari 2018 , hebben we al heel wat dierenarts bezoekjes afgelegd. Als pup Giardia, op 1 jarige leeftijd een voedsel- en omgevings allergie ontwikkeld, oorontstekingen en uiteindelijk anallergenic brokken en Apoquel voor de jeuk.
We dachten dat we het redelijk onder controle hadden, maar hadden ook het idee dat Evi iets miste in voeding en ze niet helemaal gelukkig was. Dierenarts zei dat met het voer wat ze kreeg er geen tekorten konden zijn, was compleet voer.
Wanneer we met Evi naar buiten gingen stond ze gelijk “aan”. We hebben haar opgevoed bij de Hondenleerschool, ging uitstekend, ze luisterde goed, maar buiten was ze altijd op zoek, op zoek naar poep. Ze was er helemaal op gefocust. Ook at ze veel gras, aarde en modder.  Op advies van onze hondentrainster contact gezocht met Mandy.

Bij de eerste behandeling constateerde Mandy 7 blokkades.
Ook haar voedings – en  belonings brokken waren niet goed voor haar. Evi is een erg empathische hond, voelt onze stemming feilloos aan. Ons plan om met haar opleiding hulphond te doen om patiënten in verpleeghuizen, verzorgingshuizen te bezoeken vond Mandy op dit moment geen goed idee. Evi krijgt dan teveel over zich heen.
Ook had Evi een silicium tekort. Mandy heeft Evi behandeld en diverse soorten voeding-  en beloningsbrokjes getest. Na deze behandeling moest Evi 5 dagen rustig aan doen . Wij  kregen een massage advies mee, voedingsadvies en een flesje silicium. Gedurende 14 weken 8 druppels silicium voor Evi.

Wij wisten niet wat ons overkwam, na twee dagen zagen we al een enorme verbetering. Als we naar buiten gingen stond Evi niet meer “aan”.  Er kwam een rust over Evi , zij straalde die rust ook uit naar ons. De cirkel was rond. We wisten nu dat we op de goede weg zaten en Evi at ( op een enkele keer na) geen poep meer.
Na 7 weken zijn we voor een tweede consult geweest. Op een kleine rest na waren alle blokkades opgeheven. Evi heeft nog een korte behandeling gehad en het advies om de dosis  silicium druppels de volgende 7 weken te verhogen .
Voor gras en aarde eten wat ze soms nog doet ( geen hele kluiten meer zoals voorheen)
hadden  we tips meegekregen hoe we daarop moeten reageren.
Al met al hebben deze gelukkige baasjes een hond die nu prima in zijn vel zit.
Dank je wel Mandy!
Lia Blok

Kinesiologie helpt Evi in balans te komen en geen poep meer te eten