Asta de labrador (werklijn)

Omdat Asta onze eerste hond is en omdat wij een goede start met haar wilden maken, hebben wij ervoor gekozen de privé puppycursus bij Hondencentrum Wraf te gaan doen.
Asta is een werklijn labrador en waar een werklijnhond al een uitdaging is voor ‘eerste hond eigenaren’, is Asta ook nog eens een behoorlijk pittige dame. Voor ons als gezin waren de eerste weken met Asta dus best moeilijk. Wij waren zoekende in hoe wij Asta goed konden begeleiden en Asta had moeite met het vinden van haar plek, wat leidde tot ongewenst gedrag zoals erg vaak bijten. Wij waren dan ook blij dat wij zo snel terecht konden bij WRAF!

Al direct op de eerste cursusdag kregen wij duidelijke tips van Mandy over wat Asta precies nodig heeft en hoe wij goed in haar behoeften kunnen voorzien. Dit heeft direct voor meer rust thuis gezorgd en het bijtgedrag is daarna heel snel afgenomen. Ook tussen de cursusdagen door is Mandy altijd bereikbaar voor advies of een luisterend oor. Wij voelen ons daardoor echt gesteund. De begeleiding wordt op een hele positieve manier gegeven, respectvol met daarbij zeker ook de nodige humor! Er wordt goed de tijd genomen en er is alle ruimte om vragen te stellen. Mandy is helder in haar communicatie, ze weet ons vaak een goede spiegel voor te houden en duidelijk te maken wat onze eigen invloed is op het gedrag van Asta. Ook de sessie met Ernest op de hei was bijzonder leerzaam. Het is fijn dat ons hele gezin welkom is bij Wraf, zodat wij allemaal meer vertrouwen krijgen in hoe we de opvoeding van Asta goed kunnen aanpakken. Asta voelt dit vertrouwen ook, zij leert snel en weet al veel beter wat de grenzen zijn. Daardoor groeit zij nu op als een fantastische gezinshond!

Omdat wij nog veel willen en kunnen leren samen met Asta, hebben wij ervoor gekozen ook de vervolg puppycursus privé bij Hondencentrum WRAF te gaan doen. Wij kijken ernaar uit!

Jasper, Karen & Fabian van Krieken

Asta de labrador (werklijn)