Brutus en een kinderwens mogelijk door de BTA® methode

Wij hebben Brutus (border collie) vanaf puppy af aan. Toen hij een paar maanden oud was ging hij raar gedrag vertonen bijvoorbeeld happen naar kinderen en kleine honden en was erg op zijn hoede. Hij is nu 6,5 jaar en zijn gedrag is erger geworden, vooral het uitvallen naar kinderen en andere honden, vooral naar pups. We hadden contact gezocht met Mandy van Laar omdat we destijds bij haar een puppy cursus hadden gedaan en zij heeft ons doorverwezen naar Mandy van Gelder zodat zij ons weer op weg kon helpen met de BTA® methode.
Mandy constateerde dat Brutus onzeker was en niet wist waar hij aan toe was. Hij had duidelijkheid nodig en structuur. Ook heeft zij kinesiologie gedaan bij Brutus omdat hij zoveel stress had. Hij had 7 blokkades en mineralen tekorten.
We hebben 2 weken hard getraind en nu reageert Brutus niet meer op kinderen en honden. Soms vindt hij het nog wel eens moeilijk als een hond dicht naar hem toe komt, maar dan zeg ik vrij over en dan geeft hij het ook aan bij mij. Hij is zekerder geworden, veel relaxter ook in huis en vraagt minder aandacht en speelt veel zelf nu. We hebben vertrouwen in de toekomst mocht er een kindje komen en Brutus is een lieve hond geworden, echt een schat.
Daarom wil ik je bedanken Mandy, voor de energie en moeite die jij erin hebt gestoken en dat je in Brutus en ons hebt geloofd.
Bedankt namens Brutus en een lieve poot!

Magdalena Toeters

Brutus en een kinderwens mogelijk door de BTA® methode