Doris luistert door de BTA® veel beter

Hoi Mandy,

Ik wilde nog even zeggen dat ik Texel, ‘Samenwerken met je hond’, echt een topweek vond. Ik had het enorm naar mijn zin, Doris ook en ik heb enorm veel geleerd.

Toen de week voorbij was merkte ik eigenlijk pas hoe anders ik haar nu benader. Veel meer ontspannen en veel duidelijker, voor mijn gevoel heb ik meer richting gekregen. Ik twijfel niet meer zo over wat ik moet doen en maak meer een keuze. Ook heb ik veel hogere verwachtingen van haar, omdat ik nu heb gezien wat ze kan (bijvoorbeeld een open trap op en af).

Gisteravond gingen mijn vader en ik nog naar het strand en ik liet haar los, dat ging heel goed. Ze meldde veel en bleef vooral heel dicht bij ons lopen. Een enorm verschil met de eerdere dagen dat ik haar los had op het strand. Ik had vrijdagochtend ook een goede ervaring opgedaan bij de BTA en nu had ik echt het plan om dat weer voor elkaar te krijgen. Blijkbaar werkte dat goed, want ze liep grotendeels gezellig naast me!

Vanmiddag dus nog naar de hei in Ermelo geweest, daar waren weinig prikkels, maar ze meldde ze bijna allemaal! En er waren leuke bootcamp obstakels 🙂

Groetjes Nicky en Doris!

Doris luistert door de BTA® veel beter