Gelukkige en blije Chase, de dove Parson Russell terriër

Beste Mandy, Het is nu bijna een jaar geleden dat we onze dove puppy kregen en dus ook al weer bijna een jaar dat we bij jou hebben getraind met Chase. Het gaat ontzettend goed met Chase. Hij is een hele opgewekte en welgemanierde jonge hond geworden. Eigenlijk heeft niemand door dat Chase doof is. Chase lijkt er zelf ook totaal geen last van te hebben.

Uitgezonderd een korte periode waar hij als een echte puber geheel z’n eigen plan trok loopt hij nog altijd los op plaatsen waar dat kan en mag. Hij is daarin uitgegroeid tot een hele zelfstandige hond die geregeld kijkt waar we zijn en goed in de buurt blijft. Hij mag ook graag zwemmen en vindt het heerlijk om langs oevers te snuffelen.

Werken met z’n neus is zijn ding geworden. We doen tegenwoordig aan speurtraining. Je merkt dat hij weinig last heeft van externe afleiding bij het speuren. Hij hoort natuurlijk niet wat er verder gebeurt en kan zich heel geconcentreerd richten op die neus.

We gebruiken de commando’s die we bij jou hebben geleerd nog dagelijks. Eigenlijk hebben we alleen voor het speuren en voor het loslaten van spullen commando’s bij geleerd. Wij ervaren dat met die basis, gewoontes en lichaamstaal Chase eigenlijk 99 van de 100 keer precies begrijpt wat wij bedoelen.

Rest mij om jou nogmaals te bedanken. We hebben ons verbaast over hoeveel we toch weer hebben bijgeleerd in zo’n korte tijd!

Met vriendelijke groeten,

Frank, Marjolein en Chase

Gelukkige en blije Chase, de dove Parson Russell terriër