Cooper sloopt niet alles meer

In het najaar van 2018 kregen we Cooper in ons gezin. Een Bordeauxdog, we waren op slag verliefd op hem. Hij was nog lekker klein en handzaam, maar wisten ook dat deze tijd snel voorbij zou zijn en al snel formaat bulldozer zou gaan worden. Dus met 8 weken op puppy cursus! We gingen elke week maar, helaas liepen we tegen steeds meer ellende aan. Hij was buiten zowat niet meer te houden, en maakte thuis alles kapot. Hij was wel lief maar voornamelijk als hij sliep. Cooper was inmiddels de heer des huizes, er moest dus wat gebeuren!

Via via kwamen we terecht bij WRAF en na een intake met onze bulldozer maakten wij een afspraak om Cooper onder te brengen in een nagelegen pension zodat Ernest Cooper gedurende 3 weken volgens de Bend-to-Assent® methode kon trainen.

Wij kregen 2 boekjes mee om door te lezen. 

Roedeltaal (opvoeden op natuurlijke wijze)en de BTA® methode instructieboekje. 

Gedurende het proces werden wij op de hoogte gehouden door Mandy en Ernest (die hem trainde) met verhalen hoe met hem aan de lijn te lopen, maar ook kregen we veel foto’s en filmpjes hoe de BTA® 

methode toe te passen. Dit maakte het voor ons een stuk duidelijker en het kwartje begon bij ons en bij Cooper te vallen zoals op de video’s te zien was. 

Cooper is overal geweest, van het terras tot de dierentuin en van het bos weer naar een winkel.

Na 3 weken mochten wij hem weer ophalen en kregen wij een training van Ernest samen met Cooper om alles wat hij geleerd had goed toe te kunnen passen. 

Wij willen Ernest en Mandy hartelijk danken voor alle hulp, wij lopen nu met plezier met Cooper en durven hem nu overal mee naartoe te nemen. Ook in huis weet hij nu dat hij niet de baas meer is en voelt zich daar duidelijk goed bij. Wij hebben een stabiele en gehoorzame hond!

Groet, André & Kim