Jachtdrift bij honden

Alle honden worden geboren met een zekere jachtdrift. Het ene ras is er meer mee behept dan het andere, maar genetisch gezien is de jachtdrift bij elke hond aanwezig.

Een Paradijs van Prikkels

Jachtdrift ontstaat vanaf 4 maanden. Dat is ook logisch want in de natuur gaan de welpen op hun manier de jacht ontdekken. Vanaf deze leeftijd gaan honden ook achter joggers, fietsers, auto’s aan. Alles wat beweegt is een prikkel die de hond moeilijk kan weerstaan. Een land als Nederland is dan ook best een uitdaging. Het land van fanatieke joggers, de E-bike, mountainbikers en paarden. De hond komt terecht in een paradijs van prikkels, van alles wat beweegt en hier moet op gereageerd
worden. Dit tot wanhoop van menig hondeneigenaar.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Laat uw hond prikkels melden

Een goede puppycursus is belangrijk. Niet alleen voor de opvoeding en gehoorzaamheid, maar ook het netjes leren meelopen aan de lijn en conform de BTA® methode en het melden van alle prikkels. En dan niet alleen de auto’s en fietsers, maar ook eigen en andere diersoorten. Wanneer dit op jonge leeftijd aangeleerd wordt, dan  ontstaan er op latere leeftijd geen problemen. “Voorkomen is beter dan genezen” gaat hier dan ook echt op.

Aanleren BTA® Methode
Quinto leert de BTA® Methode
Over de BTA® Methode
Ontdek de BTA® Methode
 

Socialisatie van de hond

Let ook goed op bij de socialisatie. U neemt bijvoorbeeld uw pup mee naar de manege, de dierentuin of de kinderboerderij. U laat de pup dan kennismaken met verschillende diersoorten.
Maar hoe weet uw pup dan dat hij er later niet achteraan mag gaan? Uw pup weet niet het verschil tussen het vriendelijke hangbuikzwijntje in de kinderboerderij en het (minder vriendelijke..) wilde zwijn in het bos, tussen het manegepaard waar hij even aan heeft mogen snuffelen en het paard op het strand wat langs komt sjeezen. Het is van groot belang dat de jachtdrift van uw hond in deze situaties onder controle is om ieders veiligheid te garanderen en dat leert hij met de BTA® methode.

Hondenvakantie – voor alle leeftijden

Is uw hond al wat ouder en wilt u uw hond leren anders met prikkels om te gaan? Dan is de hondenvakantie echt een aanrader. Deze is voor alle leeftijden want al vanaf 4 maanden is elke hond van harte welkom en leert hij alle prikkels te melden en toestemming te vragen om erheen te mogen.

 

Ja, ik wil informatie ontvangen

Wil je vrijblijvend meer informatie over het ombuigen van het jachtgedrag van honden. Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen:

    Methodes en boeken die wij adviseren zodat u aan de slag kunt