Jack, de Border collie die dankzij de BTA® methode niet meer uitvalt en wandelen nu een feestje is!

Jack, onze bordercollie, kregen we als enthousiaste pup, die na de nodige puppy cursussen best al heel goed luisterde. Toen Jack een maand of 6/7 was begon hij wat – in onze ogen – dominant gedrag te vertonen.

Hij ging zich focussen op onze kleinkinderen en had zelfs de neiging te happen als het wat druk werd. Met 9 maanden hebben wij Jack laten castreren in de hoop dat het daarna beter zou gaan maar het is daarna alleen maar erger geworden. Hij ging steeds vreemder gedrag vertonen, bijvoorbeeld happen naar kinderen,  stressgedrag en vooral uitvallen naar kinderen, honden en mensen. Wandelen werd steeds vervelender door het trekken en uitvallen.

Jack is een stuk rustiger geworden, ervaart minder stress en is een blij hondje

Jack is drie weken intern getraind door Ernest. In die drie weken kregen we veel filmpjes, foto’s en uitleg waardoor we én op de hoogte bleven én alvast zelf konden voorbereiden. Jack is inmiddels alweer een aantal weken thuis en wij zien de toekomst met Jack weer zonnig tegemoet. Het wandelen met Jack (met de lijn tussen duim en wijsvinger) is een feestje aan het worden, het uitvallen naar andere honden gebeurt nauwelijks nog en als het gebeurt weten we wat te doen. Jack is een stuk rustiger geworden, ervaart minder stress en is een blij hondje.

Er is nog een lange weg te gaan want we realiseren ons dat we hetgeen in 2 jaar is “opgebouwd”  niet zomaar in een paar weken omgebogen is maar we gaan ervoor en weten zeker dat, gezien de vooruitgang in slechts een paar weken, we de komende jaren nog heel veel plezier aan elkaar kunnen beleven!.

Jan, Carla en Frank Kester

Jack, de Border collie die dankzij de  BTA® methode niet meer uitvalt en wandelen nu een feestje is!