Wat is kinesiologie?

Kinesiologie betekent leer van de beweging en is een methode waarin het aangeboren, zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het lichaam bestaat uit meridianen (energiebanen) en wanneer er door verschillende oorzaken, denk aan stress, emoties uit het verleden en heden, verkeerde voeding, ziekte enz. een blokkade ontstaat, raakt de energiehuishouding uit balans, wat nog meer stress tot gevolg heeft en ontstaat er een vicieuze cirkel. 
Het doel van kinesiologie is om het lichaam weer in balans te brengen.

Mandy van Gelder haar specialisme: voeding en allergieën bij honden en zij is tevens orthomoleculair adviseur. 

 

Kinesiologie bij honden

Hoe werkt dat nu bij honden? Hieronder een kleine opsomming aan voorbeelden waar uw hond last van kan hebben en kinesiologie kan helpen om uw hond weer in balans te brengen. 

 • Hyperactiviteit
 • Angst
 • Onzekerheid
 • Voeding
 • Vitaminen, mineralen
 • Allergieën/intoleranties
 • Poep eten
 • Plassen in huis
 • Lichamelijke ongemakken (pijn)
 • Zenuwachtig/onrustig gedrag
 • Stressvolle ervaringen (aangevallen zijn door een andere hond, verhuizing, verlies van een dierbare, ongeluk, operatie)
 • Heeft uw hond ergens anders hinder van, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer men ziet dat hun hond stress ervaart, probeert men als oplossing de stresssituatie(s) te voorkomen. Helaas is dat niet altijd haalbaar. Het is beter om de hond te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en kinesiologie is hierbij een prachtig hulpmiddel.

 

Core-stability training

Bij core training gaat het om de buik-rug en bilspieren, maar ook dieperliggende spieren zoals middenrif en bekkenbodemspieren. Deze spieren zitten aan het skelet vast en sturen alle lichaamsdelen aan. Door de core aan te spannen, wordt de stabiliteit van de rug en bekken versterkt. Deze training wordt geadviseerd wanneer tijdens de sessie geconstateerd wordt dat de hond een (terugkerende) fysieke onbalans heeft waarbij core training nodig is om deze onbalans in de toekomst te voorkomen. De stability training is ervoor om meer kracht en coördinatie te verkrijgen zodat de hond zich meer bewust wordt van zijn lichaam (proprioceptie). Deze training heeft ook indirect weer een positieve uitwerking op de psyche van de hond. 
Voordelen: minder blessures, meer stabiliteit en coördinatie, meer balans in de hond zowel fysiek als mentaal.

 

Consult

U kunt kiezen voor een algehele balans of een balans met een doel. Dan komen de spiertesten aan bod om een duidelijk beeld te krijgen van de aanwezige blokkades. 
Indien nodig wordt er na de intake een vervolgafspraak gemaakt. Het aantal consulten is afhankelijk van de klachten, de gevonden oorzaak van de klachten en het herstelvermogen van het lichaam. De tijdsduur hiervan kan per consult verschillen.

Let op; een kinesioloog is geen arts! Echter door de stress en de overbelasting weg te halen voelt uw hond zich veel beter, energieker en weer in balans.

Tarieven

Hond intake en consult €60,-
Consult hond €45,-
Core-stability training €15,00 (per 15 min)

 

 

 Registratie bij NIBIG en Wkkgz.