Spijsverteringsklachten bij honden en katten

Zowel bij honden als katten zijn er regelmatig klachten omtrent de spijsvertering. Het spijsverteringsapparaat, oftewel het maagdarmstelsel, bestaat uit de mond (hier wordt het voedsel fijngemalen en gemengd met het speeksel), de slokdarm (transport voedsel), maag (het voedsel wordt hier verder verwerkt m.b.v. van maagzuur), de dunne darm (opname van de voedingsstoffen), de dikke darm (water opgenomen en de onverteerde stoffen omgevormd tot ontlasting), endeldarm (opslaan van de ontlasting) en de anus (ontlasting verlaat het lichaam). De lever, de galblaas en de alvleesklier spelen bij de spijsvertering ook een zeer belangrijke rol.

Klachten spijsvertering

De meest voorkomende klachten zijn braken, wisselende ontlasting tot diarree, slechte eetlust en vermagering, goede eetlust en toch gewicht verliezen, oprispingen, misselijk, winderigheid, slijm en/of bloed in de ontlasting, erg stinkende ontlasting. Wanneer de hond of kat hier last van heeft is dat ook vaak merkbaar in het gedrag. Belangrijk dus om ook hierop te letten zodat er tijdig aan de bel getrokken wordt. De darmen geven een duidelijk beeld van de algehele gezondheid. Het is prima om het een paar dagen aan te kijken, maar wanneer de klachten binnen een paar dagen niet verbeteren, dan is het verstandig hierop actie te ondernemen.
Menig eigenaar raakt zeer bezorgd wanneer de hond slecht eet en regelmatig braakt. Als oplossing worden er telkens verschillende soorten voedingen geprobeerd en het continu zoeken naar de juiste voeding is soms om wanhopig van te worden. De dierenartsbezoeken zijn niet meer aan te slepen. Elk middel van medicatie tot supplement, niets is onbeproefd gelaten om de arme hond of kat te helpen.
Kat Bioresonantie

Oorzaken

De oorzaken zijn veelal te vinden in de voeding, (voedings) allergieën, micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels), tekorten aan voedingsstoffen, ziekten/aandoeningen, parasieten, ontstekingen, vaccinatieschade en stress.
In Nederland zijn we rijk aan goede diervoedingen, maar dat wil niet zeggen dat deze voedingen ook voor uw hond geschikt zijn. Er zijn ook hele dure voedingen te koop, maar duurder wil niet altijd zeggen dat dit beter is voor uw hond of kat. Het voordeel van duurdere voeding is dat deze altijd dezelfde ingrediënten en samenstelling heeft wat ten goede komt aan het maagdarmstelsel van de hond en kat. Het negatieve is dat de kosten nogal op kunnen lopen, zeker wanneer het een hond van groot formaat betreft.

Parasieten kunnen een rol spelen bij spijsverteringsklachten en helaas worden pups regelmatig positief getest op giardia. Ook bij katten komt dit regelmatig voor. En wanneer katten en honden samen leven, dan hebben we helemaal de poppen aan het dansen want het is erg besmettelijk.

Wormen kunnen ook voor wisselende ontlasting zorgen. Regelmatig ontwormen is dan ook het veel gehoorde advies. Het is wel goed om te realiseren dat ontwormen enkel zinvol is wanneer de hond ook daadwerkelijk wormen heeft. U kunt de ontlasting opsturen naar uw dierenarts om dit te laten testen. Preventief ontwormen is dus zinloos, behalve als er een duidelijk risico is op infectie. Ontwormen kan zelfs schadelijk zijn daar dit het darmflora en het immuunsysteem kan verzwakken.
Bioresonantie is o.a. ook zeer goed inzetbaar tegen wormen en giardia.

Bioresonantie

Review: Douwe eet weer en niet meer schrikkerig of angstig dankzij Bioresonantie

Met Bioresonantie wordt uw hond en kat volledig doorgemeten en krijgt u gelijk bij de eerste afspraak al duidelijkheid van de oorzaken van de spijsverteringsproblemen.
Pak de oorzaak(en) van het probleem aan en kijk wat Bioresonantie ook voor uw huisdier kan betekenen. Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

Ja, ik wil informatie ontvangen

Wilt u vrijblijvend meer informatie over Bioresonantie? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen: