Hond kan niet alleen thuis zijn

slopen

Wanneer uw hond niet alleen kan zijn of wil zijn, dan is het belangrijk om de oorzaak hiervan te achterhalen. Pas wanneer de oorzaak duidelijk is, kunnen we een gerichte therapie toepassen.

Angst: Hond is bang als hij alleen thuis is

Er zijn honden die zo erg in paniek raken dat ze uit pure angst de hele boel onder plassen en poepen. Een hond in de bench doen heeft dan averechts effect want de bench zit dan helemaal onder wat een extra negatieve associatie teweeg brengt wat het niet alleen zijn niet ten goede komt.

Slopen: Hond maakt alles stuk als hij alleen thuis is

Uw hond kan ook gaan slopen. Menig huisraad is al helemaal verruïneerd zelfs al bent u maar een kwartiertje weg geweest. Deuren worden eruit gesloopt, banken leeggehaald, kussens gesloopt en ga zo maar door. Niet alleen een behoorlijk kostenplaatje, maar ook erg sneu voor uw hond.

Aanleren BTA® Methode
Quinto leert de BTA® Methode
Over de BTA® Methode
Ontdek de BTA® Methode
 

Belang van een goede puppycursus – bouw het alleen zijn op

De meeste mensen zijn op de hoogte dat het alleen zijn opgebouwd moet worden. Bij de ene hond moet het met kleine stapjes opgebouwd worden en bij de andere hond gaat dat zonder  problemen. Een goede puppycursus is hierbij essentieel. Want hoe sneller uw pup dit goed aanleert, hoe beter het is en voorkomt u op latere leeftijd problemen.

Oplossing voor honden die niet alleen thuis kunnen zijn

Het opbouwen van het alleen leren zijn is niet altijd voldoende. Dan komt er meer bij kijken, zeker wanneer er in de opvoeding en buitenshuis meer situaties niet naar wens gaan. Dan is het een
opsomming van een aantal zaken bij elkaar en is de BTA® methode een uitkomst. Zijn de problemen waar u tegenaan loopt enkel gericht op de thuissituatie dan is het advies te kiezen voor
gedragstherapie. Wanneer er gebrek is aan voldoende tijd om de hond te trainen, dan is de interne training een optie.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Bend-to-Assent® (BTA®) methode

Met de BTA® methode wordt zowel het ongewenste gedrag als ongehoorzaamheid omgebogen naar gewenst gedrag. Het niet alleen kunnen zijn is een belangrijk onderdeel van de opvoeding en komt dan ook zeker aan bod wanneer dit tot de problemen behoort en wordt de specifieke training voor het alleen leren zijn tot in de puntjes besproken.

Ja, ik wil informatie ontvangen

Wil je vrijblijvend meer informatie zodat uw hond ook alleen thuis leert te zijn? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen:

    Methodes en boeken die wij adviseren zodat u aan de slag kunt