Trainen van herplaatsers

agressief andere hondenHet in huis nemen van een herplaatser is erg mooi en dankbaar om te doen. Mandy heeft niet alleen vele buitenlandse honden en herplaatsers getraind, maar ook zelf gehad dus hier veel ervaring mee.

De puppywijzer voor het uitkiezen van een herplaatser

Het kiezen voor een herplaatser kan ook problemen geven. Van te voren weet u niet wat u precies kunt verwachten en is het raadzaam om van te voren een proeftijd gedurende 2-4 weken af te spreken. Tijdens deze proeftijd heeft de hond de tijd om aan u te wennen, en u heeft de tijd om te beoordelen of de hond bij u, uw gezin en situatie past. Wanneer u twijfelt heeft over het uitzoeken van een herplaatser kunt u ook terecht bij onze puppywijzer. Wij helpen u hier dan bij om een zo goed mogelijke start te kunnen maken. Dit om te voorkomen dat de hond niet bij u of in het gezin past en dat de hond niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt of in het asiel belandt.

Herplaatsers en ongewenst gedrag

Herplaatsers kunnen ook ongewenst gedrag vertonen. Hieronder de 3 meest voorkomende:

Verlatingsangst
Wanneer een hond al een keer herplaatst is of zelfs al meerdere keren, dan kan het voorkomen dat de hond bang is dat hij ook dit keer niet mag blijven. De hond kan niet alleen zijn, is vaak onzeker en wordt erg onrustig bij situatieveranderingen.

Niet sociaal
Wanneer een herplaatser slechte ervaringen heeft opgedaan waar u niet van op de hoogte bent, dan kunt u  voor verrassingen komen te staan wanneer de hond niet sociaal gedrag laat zien naar andere honden of volwassenen en kinderen.

Trekken aan de lijn
Herplaatsers die geen gedegen opvoeding hebben gekregen, hebben vaak ook niet geleerd netjes mee te lopen aan de lijn. Ze kunnen dan ook buiten snel afgeleid zijn en geprikkeld raken.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Herplaatsers en training

Voor een herplaatser is het fijn een week te acclimatiseren voordat er aan een training begonnen wordt. Eerst even aan elkaar wennen en dan kunt u beoordelen of en aan welk gedrag u zou willen werken. Dan is wellicht een privéles, gedragstherapie, de BTA® methode of de hondenvakantie een hele goede keuze om een goede start te maken zodat u uw hond een mooie toekomst kunt bieden.